Podotherapie


Wat is een podotherapeut?


Een podotherapeut is gespecialiseerd in het onderzoeken, behandelen en voorkomen van klachten die ontstaan door een afwijkende voetstand of een verkeerd looppatroon.

Dit kunnen klachten zijn in de voeten, enkels, knieën, heupen en/of rug, sportblessures of klachten als gevolg van suikerziekte of reuma (o.a. artrose). Al deze klachten kunnen u belemmeren in het dagelijks functioneren.

Denk bijvoorbeeld aan hielspoor, brandende doorgezakte voorvoet, peesontsteking, zwakke enkels, scheve tenen, doorgezakte voeten, zenuwbeknelling, ingegroeide teennagel, overmatige eeltvorming en likdoorns, etc.

Het doel van de behandeling is het opheffen, verminderen of compenseren van de klachten. Dit kan bijvoorbeeld door zolen of ortheses aan te meten. Ook het behandelen van de huid en nagels, wonden en de diabetische of reumatische voet valt binnen het werkgebied van de podotherapeut.


Voeten zijn de basis van het menselijk lichaam. Ze dragen ons elke dag naar de plek die we willen. Een probleem in uw voeten kan uitmonden in andere lichamelijke klachten.


Locatie Boxtel

Baandervrouwenlaan 241
5282 TP Boxtel

T: 0411 820 204
E: info@podotherapievanleeuwen.nl

Locatie Helvoirt

Valkenierstraat 8a
5268 DK Helvoirt
Podotherapie van Leeuwen - Podotherapie